Oblíbené Kafe Kafe od budějovické pražírny Kmen Coffee Roasters si nyní můžete vychutnat ve změněné, ale přesto stejně lahodné variantě! Z Etiopie přesedlali rovnou na Rwandu, ale lahodná chuť plná krémového těla, čokoládových tónů a sladkosti zralého ovoce zůstává zachována. Nemůžete se rozhodnout, jaká zrnka vybrat, aby chutnala všem doma nebo kolegům v práci? Kafe kafe je ideální volba do automatických a pákových kávovarů, domů i do kanceláře. Pokud hledáte “prostě kafe”, které bude chutnat dobře s mlékem, ale nezklame ani milovníka černé kávy, pak budou tahle zrnka tím správným společníkem.
A proč byla vybrána káva právě ze Rwandy? Pražiči z Kmene chtěli kávu konzervativnější, sladkou, plnou, do čokoládových tónů, ale zároveň v ní objevit i svěží ovoce a lehce květinové aroma. Rwandy jsou kávy s krásným ovocným a čajovým chuťovým profilem, které přináší do šálku to nejlepší ze svého původu. Naturální zpracování a lehce tmavší pražení dodává kávě sladké plné tělo.
Tato šarže je zpracována naturální metodou a třešně se před sušením omyjí a nechají plavat, aby se tak oddělila defektní zrna. Po sběru se kávové třešně rozprostřou v tenké vrstvě k sušení na slunci. Někteří producenti využívají betonové podlahy, jiné plody suší na tzv. afrických postelích. Jsou vyvýšené a umožňují lepší proudění vzduchu, čímž urychlují proces sušení. Třešně se musí pravidelně obracet jako prevence plísní a zahnívání. Po vysušení se mechanicky očistí zrnka od dužiny se slupkou a následně je káva připravena na export.