Jste připraveni na poutavou chuťovou cestu skrze rwandskou kávovou krajinou? Představujeme vám lahodnou kávu z vysoko položené oblasti západní Rwandy, v blízkosti slavného jezera Kivu. Zrnka, která z této oblasti pocházejí, v sobě skrývají komplexní a bohatou paletu chutí. Osloví vás bohatou sladkostí doplněnou svěžestí šťavnatého jablka s nádechem tmavého medu, pražených mandlí a vanilky. Výsledkem je nápoj, jehož tělo je jemné, hedvábné a náramně šťavnaté, ideální pro vaši domácí přípravu filtrované kávy. Upražila ji pro vás oblíbená pražírna Onyx z dalekých Spojených států a vy byste určitě neměli svůj šálek o tento skvost připravit.
Ne daleko od modrozelených vod jezera Kivu leží stanice Kanzu, která je obklopena zelenými vrcholky plnými kávovníků, cukrové třtiny a banánů. Tato oblast, známá svou vulkanickou půdou bohatou na minerály, je domovem pro malovýrobce, kteří pěstují odrůdu kávy bourbon mezi svými banánovými háji a fazolovými poli. Tato stanice začíná sběr kávových třešní v březnu a sklizeň pokračuje až do července.
Co dělá tuto kávu tak unikátní je její zpracování. Třešně, které dorazí na zpracování jsou nejprve roztříděny na základě hustoty, než projdou fermentací. Pak se odstraní vnější slupky třešní, zanechávající semeno pokryté slizem, které podstupuje suchou fermentaci až 18 hodin. Díky důkladnému plánování sklizně je stanice Kanzu schopna separovat sklizeň do různých lotů, podobně jako v Keni. Práce stanice Kanzu a okolní komunity představují obrovský příběh regenerace a inovace po genocidě, s nesmírným dopadem na kávový průmysl Rwandy. Díky úsilí organizací, jako je USAID a Dr. Tim Schilling, se Rwandský kávový průmysl transformoval a otevřel nové trhy pro výběrovou kávu.
- Nadmořská výška: 1900 m n. m.