Výběrová káva Rwanda KIBIRIZI z nizozemské pražírny Sprout Coffee Roasters je charakteristická tóny mandarinky, červeného jablka a třešní.
Nachází se na severních svazích sopky Picacho v kávové oblasti Bálsamo-Quezaltepec, v obci Nejapa. Usedlost patří rodině od roku 1880, kdy ji koupil Dr. Emilio Alvarez Lalinde, když se rodina přistěhovala do Salvadoru z Kolumbie a přinesla s sebou předky a znalosti v oblasti produkce kávy. V současné době je statek veden rodinou Alvares Gallardo, která jej převzala v roce 1992 a přinesla na farmu novou vášeň a odhodlání, přičemž se usilovně snažila získat certifikaci RFA a zlepšit všechny aspekty činnosti statku. Usedlost tvoří 90 hektarů půdy pro produkci kávy a 5 hektarů přírodního lesa, který umožňuje rozkvět divoké zvěře.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1771 m n. m.