Ochutnejte to nejlepší z německé pražírny The Barn! Řeč je o neodolatelné Rwandě MAHEMBE, která v sobě ukrývá jedinečné tóny je slaďoučkých třešní, kakaa a muškátového oříšku. Její chuť připomíná bonboniéru Mon Cheri a řekněme si narovinu.. Který mlsoun by nechtěl pít kafíčko, při jehož pití si budete připadat jako byste si vychutnávali vaši oblíbenou čokoládu?
Rwanda má dlouhou historii v produkci kávy, ale kvalita zpracování se zlepšila teprve nedávno - v západní provincii se vyrábí ty nejlepší. Justin se po genocidě v roce 1994 vrátil domů a pustil se do oživování kávové farmy své rodiny, aby pomohl přinést do regionu stabilitu a ekonomické příležitosti. Platba jeho farmářům zahrnuje zdravotní pojištění, školné a dobytek. Každoročně se během Cup of Excellence (COE) umístí na prvních pěti místech. Mahembe těží z jedinečné polohy: nachází se v blízkosti smaragdových vod jezera Kivu - jednoho z největších afrických jezer - a v okolí bohaté sopečné půdy. Díky mikroklimatu vytvořenému jezerem a lesy uvolňují teplá rána a dny místo pro chladnější večery. Jezero vytváří periodický déšť a zároveň odpoledne absorbuje teplo.
Kávová zrnka z tohoto lotu jsou plně promyta přírodní pramenitou vodou z vysokých hor poblíž lesa Nyungwe. Ve spolupráci s Justinem jsou farmáři vyškoleni, aby ze svých stromů sklízeli pouze ty nejzralejší kávové třešně, které jsou pak dodávány do promývací stanice. Třešně se na stanici třídí ve flotačních nádržích, aby se odstranily plovoucí nebo nezralé třešně, a poté se rozvlákní, aby se odstranila slupka a většina slizu. Zrna se fermentují 10 až 12 hodin před konečným mytím a sušením na vyvýšených afrických záhonech po dobu 21 dní do dosažení optimální vlhkosti.
- Producent: Justin Musabyiama
- Nadmořská výška: 1.700 - 1.900 m n. m.