Ideální mikroklima a pečlivé zpracování v mycí stanici Musasa vytváří tuto vznešenou kávu, která má plné a sladké tělo. Tato Rwanda od Gust. Specialty Coffee vás určitě překvapí. V chuti najdeme tóny krvavého pomeranče s hnědým cukrem, sušenkami a čerstvě natrhanými borůvkami.
Mycí stanice Musasa se nachází ve vysokohorských kopcích na Konžské nilské stezce, prakticky na břehu jezera Kivu. Stezka nabízí 227 km krásné krajiny, včetně kopců a průzračné vody. Mycí stanice zahájila provoz v roce 2013 a od té doby jde nahoru a dolů, včetně ocenění Cup of Excellence. Všichni zemědělci, kteří dodávají do stanice Musasa, žijí v okruhu 15 kilometrů. Přestože velikost farem je malá - v průměru pouze kolem 0,18 hektaru - zemědělci absolvují pravidelná školení v oblasti ekologického kompostování, renovace, technik sklizně a dalších zemědělských postupů, které zajišťují optimální růst jejich malých farem. Kvalitě je od samého počátku věnována maximální péče.
Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.
- Nadmořská výška: 1526 m n. m.