Rwandská káva Rugali představuje opravdový klenot mezi výběrovými kávami pražírny Five Elephant. Její chuťový profil je neobyčejný, spojuje v sobě svěží květinové tóny pomerančového květu, odvážnou chuť gazpacha a sladkost třtinového cukru. Tato káva vám poskytne zcela unikátní zážitek, který je jak pikantně osvěžující, tak příjemně sladký. Rugali se pyšní nejen vynikající kvalitou, ale také tím, že její kávy byly použity v několika národních i mezinárodních baristických soutěžích.
Mycí stanice Rugali, nacházející se jen 30 minut jízdy na jih od Kilimbi na břehu jezera Kivu, byla postavena v dubnu 2016 jako druhá stanice společnosti Muraho a je jejich největší a nejvytíženější stanicí. Rugali a její „mladší sestra“ Kilimbi se staly prvními stanicemi v historii Rwandy, které legálně produkovaly a vyvážely naturálně a medově zpracované kávy v roce 2016, čímž otevřely cestu mnoha dalším kávovým producentům.
Zpracování kávy Rugali je stejně fascinující jako její chuť. Původem z rwandského okresu Nyamasheke, je tato káva výsledkem práce Rugali mycí stanice a 1150 farmářů, kteří dodávají třešně. Odrůda Bourbon, známá svou bohatou a vyváženou chutí, je zpracovávána promytou metodou ve výšce 1.550 až 1.800 metrů nad mořem. Tato metoda, spojená s výjimečným nadmořským výškou a klimatem regionu, přispívá k vytvoření kávy s jasnými a svěžími chuťovými tóny, která je skvělým příkladem toho nejlepšího, co rwandská káva může nabídnout.
- Nadmořská výška: 1550 - 1800 m n. m.