Připravte se na výbuch šťavnatých chutí, kterými se vyznačuje tato káva z Rwandy od pražírny DAK Coffee Roasters, která byla podrobena metodě anaerobní fermentace. Díky tomuto zpracování můžete v šálku objevit právě šťavnaté tropické ovoce, dále také klasické zralé ovoce společně se sladkostí kakaových nibsů. Vychutnejte si tuto tropickou pecku i vy!
Tento experimentální lot je inspirován citovým vztahem rodiny pěstitele k celé kávové komunitě. Pěstování kávy, její zpracování a distribuce ke konzumaci byly dosud drženy v ústraní a jejich rodina věří, že se to může změnit. Myšlenkou této kávy je poskytnout milovníkům kávy co nejautentičtější šálek rwandské kávy, aby spotřebitel myslel na pěstitele, protože pěstitel při zpracování kávy myslí právě i na kupujícího. Káva použitá v tomto lotu pochází z farem v oblasti Nyamasheke a zpracována je v promývací stanici Gasharu, která se nachází v blízkosti horského řetězce Rwanda Kongo Nil a je jednou ze dvou mycích stanic společnosti Gasharu Coffee. Spolupracují s 1650 drobnými pěstiteli z této oblasti, kteří pěstují kávu odrůdy Bourbon na farmách v nadmořské výšce od 1580 do 2100 m n. m.
Zpracování kávy metodou anaerobic natural dodává její chuti jedinečnou hloubku. Po sběru se pečlivě vybrané kávové třešně umístí do hermeticky uzavřených plastových nádob, kde fermentují bez přístupu kyslíku. Tento proces umožňuje třešním fermentovat vlastními enzymy, což vytváří unikátní chemické reakce a zintenzivňuje chutě a aroma. Po fermentaci se třešně suší na slunci na sušicích stolech, kde pokračuje další fermentace, která dále prohlubuje jejich charakter a komplexnost.
- Nadmořská výška: 1750 m n. m.