Výběrová káva SWEETSHOP ESPRESSO blend z britské pražírny Square Mile je charakteristická tóny meruněk a bobulovitého ovoce s příjemnou sladkostí po tutti frutti.
Hlavní myšlenka espresso směsi Sweetshop je jednoduchá: spojit sladkou kávu s charakterem a vytvořit zábavné, divoce komplexní espresso s ovocným nádechem. Nejde o vyváženost a už vůbec ne o tradici. Jde o to nacpat do šálku co nejvíce ovoce a zábavy. Chceme espresso, které nebude chutnat jako nic jiného. Tato další nejnovější směs spojuje dva giganty z etiopského regionu Jimma: Biftu Gudina z oblasti Agaro (66%) a Telila Honey Yukro z Gery (34%).
Etiopie BIFTU GUDINA:
Družstvo Biftu Gudina je skvělým příkladem odkazu společnosti Technoserve Billa a Melindy Gatesových v západní Etiopii. Zpracovatelská stanice, založená v roce 2012, disponuje ekologickou loupačkou na kávová zrnka - důležitým přínosem, protože k odstranění slupky z kávové třešně se používá minimum čerstvé vody. Tento ekologický způsob je zcela jedinečný a ulehčuje čas a práci všem zaměstnancům. Stanice je dnes jednou z nejznámějších v zemi a zpracovává zrnka exkluzivní kvality. Přímo na této kávě zbožňujeme marshmallow sladkost a medovou strukturu, kterou přispívá do celé směsi.
- Metoda zpracování: promytá
- Zpracovatelská stanice: Biftu Gudina
Etiopie TELILA HONEY YURKO:
Jak možná víte, medově zpracované kávy z Etiopie nejsou běžnou záležitostí. Jedním z průkopníků v této oblasti je etiopsko-americký Mike Mamo, majitel stanice Telila Honey Washing Station. Mike má dlouholeté vazby na etiopský kávový průmysl prostřednictvím rodinné exportní společnosti Addis Exporters a v sezóně 2018-2019 se rozhodl vrhnout na nákup třešní na vlastní pěst. Kombinovaná šarže od farmářů z Yukro kebele, cukrově sladká Telila, nabízí broskvový šálek oplývající meruňkovými a bobulovými tóny rozkoše!
- Metoda zpracování: honey
- Zpracovatelská stanice: Telila Honey Washing Station