Nové roční období, nový blend. Square Mile mají novinku v podobě starého dobrého Sweetshop espresso blendu. Tentokrát v něm ucítíte šťavnaté ostružiny, kyselý černý rybíz a slaďoučké třešně.
Naturální lot mikromlýnu Manos Juntas přináší komplexní ovocné chutě. Exportér Banexport, který pracuje s třešněmi od pěstitelů v Sotorá, z oblasti Cauca, vlastní mlýn a řídí zpracování, které dává této šarži její charakteristickou chuť. Pět dní fermentace v nádržích bez kyslíku a pečlivé sušení po dobu jednoho měsíce vytváří intenzivní, ale rafinovanou ovocnost, která se v této směsi Sweetshop okamžitě objeví.
- Země původu: Kolumbie
- Region: Cauca
- Způsob zpracování: Naturální
El Trapiche je první spolupráce mezi pražírnou a kolumbijským nákupčím Enki Súarezem ze společnosti Tropiq a vývozci San Martín. Společnost San Martín, která je nově vznikajícím vývozcem a patří rodině Henao, provozuje výkupní místa a sklady v Nariño, Cauca a Huila. Jedna ze dvou sousedních farem z Nariña, Yhon David Gomez z El Trapiche, je synem Davida Gomeze, jehož káva El Plan je v pražírně další na seznamu. Přestože jsou tyto dvě farmy svou polohou tak blízko u sebe, překvapí vás rozdíl v chuti způsobený rozdílným zpracováním. Díky dodatečnému dni fermentace v třešních na El Trapiche dosahuje Yhon David (přiklání se k současné módě karbonické macerace) přívalu tropického ovoce a bobulovin s mléčným pocitem v ústech. Naproti tomu David Gomez používá den navíc pro fermentaci v tanku, což vede ke klasičtějšímu a čistému šálku s chutí černého rybízu.
- Země původu: Kolumbie
- Region: Nariňo
- Způsob zpracování: Promyté