Směs SWEETSHOP ESPRESSO BLEND od pražírny Square Mile je opět tady. Tentokrát se jedná o blend dvou různých honey káv z Kostariky a Etiopie. V aktuální verzi vstupuje na scénu kávička Telila Genji Challa, jedna z nejvíce obdivovaných káv z etiopské oblasti Jimma a Santa Rosa, což je fantastický mikro mlýn v oblasti Tarrazu, která je přehlídkou špičkových metod zpracování v Kostarice. Šálek této kávičky je čistý, vyvážený a plný s tóny bílé broskve, konkordských hroznů, jahodového džemu, a květinek v podobě ibišku a fialek. Je to naprostá lahůdka, kterou si budete chtít nechat ve skříni, abyste ji měli vždy po ruce .
Při honey procesu zůstává na kávových zrnech během zbavování slupek určité množství slizu a dužiny. Tento povlak zůstává na zrnu během fermentace a sušení, čímž přispívá k množství cukrů absorbovaných zrnem a ovlivňuje chuťové tóny výsledného šálku. Množství zbývajícího povlaku určuje typ honey procesu - white, yellow, red nebo black ve vzestupném pořadí podle koncentrace povlaku. Při správném zpracování mohou kávy získat poměrně hodně sladkosti a chuti a zároveň zůstat čisté. Při práci s kávami zpracovanými honey metodou se často upřednostňují vyvýšené sušící lůžka (někdy označovaná jako africká sušící lůžka), protože umožňují dodatečné proudění vzduchu. Vzduch zajišťuje rovnoměrné sušení zrn a snižuje výskyt plísní a bakterií. Na druhou stranu jsou někteří pěstitelé zvyklí používat sušení na terase vystavené slunci, které vyžaduje pravidelné shrabování zrn, aby se zabránilo vzniku plísní. Celková doba fermentace a sušení závisí na těchto rozhodnutích a také na okolní teplotě a vlhkosti, ale při zpracování metodou red honey je třeba bez problémů počítat se dvěma týdny od depulpingu až do ukončení sušení.