Výběrová káva Tanzánie KEWII z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny sušenek, borůvek, mléčné čokolády, karamelu, vanilky, kakaa a černého čaje.
Kávová usedlost Karatu se nachází v kruhu kráteru Ngorongoro v oblasti Karatu. To je přibližně 150 km severně od města Arusha. Panství bylo založeno v polovině 20. století německými osadníky po druhé světové válce. Kráter vznikl, když před 2-3 miliony let explodovala a zhroutila se velká sopka. Zde v kráteru žije přibližně 25 000 velkých zvířat, většinou kopytníků. Zemědělská oblast je pokryta tmavou vulkanickou půdou kde dochází k mírným bimodálním srážkám kolem 700 - 800 mm ročně. Teploty se zde pohybují v rozmezí 19-27 stupňů Celsia. Dlouhé deště se tu vyskytuji především v březnu až květnu, zatímco kratší a méně intenzivní deště jsou vidět v říjnu až prosinci. Hlavní odrůdou je tradiční N39, která představuje více než 99% veškeré vypěstované kávy.
- Producent: Karatu Coffee Estate
- Oblast: Cajamarca
- Zpracování: Promyté
- Nadmořská výška: 1600 - 1800 m n.m.
- Odrůda: Kent
- Aroma: Černý rybíz, karamel, vanilka
- Acidita: Jablko, kiwi
- Cuppingové scóre: 88,5
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)