Pokud hledáte nějakou stabilní kávu s opravdu pouze lehkou ovocností pro vaše espresso, tak tento blend od pražírny Miga Coffee Roasters bude ten pravý kousek. Tento blend v sobě skrýva ze 70 % kávičku z Brazílie, která do kávy vnáší příjemně oříškové aroma a čokoládové tělo. Jako další obsahuje poté ze 30 % kávičku z Etiopie, která právě naopak vnáší do blendu lahodné ovocné aroma a zároveň lehkost jasmínu. Vychutnejte si tuto parádní kávu i vy!
Eduardo Campos, majitel farmy Fazenda Dona Nenem začal pracovat jako pěstitel kávy v roce 1977 jako úplně první v regionu Patos de Minas. Zvláštní pozornost u něj byla věnována ochraně přírody, a to výrazně dříve před koncepty certifikací dosažitelných v Brazílii, a to ochraně daleko přesahující brazilské zákony o životním prostředí. Na lokalitě jsou znovu vysazovány původní stromy a keře a vliv chovu skotu je kompenzován ochranou vody podél řek a potoků. Přírodní charakter vegetace brazilského Cerrada je tímto zachován, zatímco na druhé straně jsou praktikovány moderní zemědělské techniky. Káva se sklízí ručně i moderně tak, aby byly sklizeny pouze zralé třešně. Farma má také certifikaci UTZ certifikováno Rainforest Alliance.
- Nadmořská výška: 1054 - 1068 m n. m.
- Etiopie DAYE BENSA
Tato etiopská káva je produkována společností Daye Bensa ve vesnici Shantawene, v nadmořské výšce asi 2 000 metrů. Daye Bensa vlastní farmy, mycí stanice, suché mlýny a dohromady spojuje asi 2000 farmářů. Ti společně usilují o udržitelnou produkci kvalitní kávy. Mezi přednosti společnosti patří program zalesňování a celkové úsilí o ochranu životního prostředí. Daye Bensa se své farmáře snaží neustále vzdělávat formou školení a workshopů za účelem zlepšování kvality etiopských káv, ale také například starostlivosti o půdu - kávovníky rostou v bohaté a úrodné půdě, kde se nepoužívají pesticidy ani chemická hnojiva. Za tvrdou práci byly dvě z jejich káv vybrány na Cup Of Excelence 2020. Kávy Daye Bensa jsou také ověřovány jako Organic, CAFE PRACTICE, UTZ a Rain Forest Alliance.
- Nadmořská výška: 2000 m n. m.