Pokud hledáte takovou kávu, aby poskytovala ovocné espresso a zároveň byla ideální pro nápoje na bázi mléka, tak tento espresso blend od pražírny Nero Scuro bude ideální volbou. Pražírna pečlivě vybrala zrnka z Brazílie, Etiopie a Hondurasu s cílem dosáhnout právě ovocnější kávy s plnějšími tóny. Tělo v šálku je tedy bohaté a plné, s lahodnou čokoládovou a mandlovou chutí z Brazílie, kterou dokonale doplňuje ovocná sladkost meruněk a cukru muscovado z Etiopie a Hondurasu. Vychutnejte si tuto kávu i vy!
Produkce na farmě Rancho Grande začala roku 1933, kdy Aneite Reis zasadil kávu na 5 hektarech půdy. Dnes vede farmu jeho vnuk José Carlos Reis a jeho syn Flávio (Fafa). Na farmě se nepěstuje pouze káva, ale také zde chovají zemědělská zvířata, především krávy. Farma je proto známá i pro svou produkcí mléka a hovězího masa. Rancho Grande se snaží o kvalitní produkci, která zajišťuje jejich zaměstnancům lepší životní podmínky včetně bydlení. Za zmínku stojí také nemalé investice dovybavení farmy. Například moderní sušící boxy, které zajišťují lepší sušení celé produkce.
Tato káva pochází z malých farem v oblasti Arbegona a káva se zde zpracovává ve stejnojmenné zpracovatelské stanici. Do tohoto lotu přispělo se svou kávou velké množství malých jejichž malé farmy mají mezi 3 a 5 hektary. Káva je v této oblasti hlavní tržní plodinou, ačkoli se zde pěstuje mnoho dalších plodin, například cukrová třtina, nepravé banány, koření a zelenina. Zpracovatelská stanice a její exportní partneři se velmi zaměřují na komunitu farmářů, kterou neustále vzdělávají a snaží se zlepšit jejich životní podmínky v oblasti zdravotní péče, veřejných služeb nebo infrastruktury. Finančně také odměňuje farmáře za konzistenci v objemu a kvalitě dodávané kávy. Farmáři tak mají dostatečně motivace a vědomostí o tom, jak se o kávu starat, aby byla možná co nejkvalitnější.
Tato káva pochází z oblasti Marcala, ležící jihozápadně od La Pazu, je známá výjimečnou kvalitou své kávy, která je pravděpodobně nejlepší v Hondurasu. Pěstování kávy je základním zdrojem obživy obyvatel tohoto regionu, je také součástí místní historie a kultury. V průběhu let obyvatelé vybudovali udržitelné zemědělství (zejména díky využívání naturálního zpracování, které není tak náročné na spotřebu vody) a stále se posouvají dál. Tropické podnebí nabízí ideální podmínky pro produkci vysoce kvalitní arabiky, díky níž se Marcala stala oblíbenou a proslulou na mezinárodním trhu. V současné době se na většině plantáží pěstuje odrůda Typica, která se zdejšímu klimatu a nadmořské výšce obzvláště dobře přizpůsobila.