S další sezónou přichází nová verze signature produktu pražírny Square Mile. Seznamte se s novým FILTER BLENDEM! V jeho aktuálním provedení se opět můžete těšit na kávu, která vás jen tak neomrzí. Tento vybalancovaný blend je z toho nejlepší co nabízí Peru a Bolívie. V šálku objevíte jemné čokoládovo-oříškové tělo, doprovázené svěžestí pomeranče.
Cílem tohoto blendu nebylo pouze připravit skvělou kávu, ale zároveň představit zrnka z významných oblastí obklopujících pohoří And. Jedná se o dvě významné andské komunity. Jednu polovinu tvoří káva Uchumachi z bolivijského regionu La Paz. Druhou polovinu La Bermeja z Peru.
BOLÍVIE: Tato složka pochází z kolonie Uchumachi v bolivijském okrese La Paz. Společnost Hasbean Coffee seznámila pražírnu Square Mile s tímto dodavatelským řetězcem a s farmářem Uchumachi Marianem Mamanim z Finca David. Vývozce Agricafe, provozovaný rodinou Rodriguezových, kávové třešně vykupuje a následně zpracovává ve svém mlýně v Caranavi. Tito konkrétní pěstitelé Uchumachi se účastní programu Sol de la Mañana, který Agricafe nabízí až sedmileté agronomické školení a cenovou prémii za kvalitu. Tento známý model je účinným úvodem pro komunity, jejichž úsilí bylo skryto v komoditních směsích.
PERU: Další hvězdou je La Bermeja, která se vyrábí v Tabaconas v Cajamarce, zahrnuje členy rodiny Jaramillo, jejichž kávy se staly základem peruánské nabídky pražírny Square Mile. Oxwel Jaramillo byl dokonce zvolen vůdcem této vesnické skupiny. Oxwel a Roybel (výrobce odrůdy El Romerillo z velikonoční směsi) byli dva ze šesti přispěvatelů do letošní šarže La Bermeja.
Obě kávy byly zpracovány promytou metodou. Třešně jsou ihned po sklizni promyty a oloupány od slupky a dužiny. Po velmi krátké fermentaci, která odloučí zbytek dužiny, jsou opět promyty a přesunuty na betonová prostranství, či vyvýšené africké postele k sušení.