Směs THE FILTER BLEND je postavena na stejném konceptu jako espresso Red Brick a je sezónní, všestranná a klasická Square Mile. Čistá, vyvážená a středně plná káva, milá a příjemná káva, se kterou se probudíte. The Filter Blend nabízí ideální každodenní přípravu na celý den a ztělesňuje chutě jablek, pekanových ořechů a karamelového toffee. Je to naprostý požitek, který si budete chtít nechat ve skříňce, abyste měli doma vždy lahodnou kávu.
Dvě kávy, vyráběné ve stejném mikroregionu, zdůrazňují rozmanitost terroir v Huehuetenangu a dosahují dokonalé rovnováhy mezi klasickým profilem El Carpintero a šťavnatou, medovou bohatostí La Montaña.
Herminio je druhou generací pěstitele kávy a jeho farma je bohatá na ptactvo, proto ji pojmenoval El Carpintero podle datla. "Už jako malý kluk jsem chodil na pole a táta mi vysvětloval a učil mě, jak se na farmě pracuje. Asi před 20 lety jsem zdědil půdu a vždy jsem na ní pracoval, abych uživil rodinu. Nyní je mi 57 let a jsem nadšený, že se mohu i nadále učit novým postupům."
Na farmě La Montaña hospodaří Emilio se svou ženou a dvěma dětmi již více než 20 let. Kávu zbavují slupek ještě týž den, kdy ji sklidí, nechávají ji 24 hodin fermentovat a po druhém namočení ji asi pět dní suší na terase. "Farma byla zdrojem našich příjmů a zrodilo se zde mnoho našich nejdůležitějších okamžiků. Naše farma nám dává naději na lepší budoucnost."
Promytá metoda zpracování kávy je jedna z nejčastěji používaných technik, která zdůrazňuje jemnost a komplexnost chuti. Tento proces začíná odstraněním plodu kávového stromu od zrna, které se pak umístí do vodních nádrží, kde probíhá fermentace, díky které se od zrn oddělují zbytky dužniny. Po fermentaci se zrna důkladně opláchnou a nechají se vysušit, buď na slunci nebo v sušárnách. Tato technika, ačkoliv náročnější a dražší ve srovnání s ostatními, produkuje čistou kávu s výraznými ovocnými tóny a vysokou aciditou, které jsou v kávovém světě vysoce ceněny.
- Blend: 50% El Carpintero, 50% La Montaña