The Filter Blend od pražírny Square Mile je ideální káva pro ty, kteří hledají čistý, vyvážený šálek se středně intenzivním tělem. Tato směs je kombinací dvou káv – promyté kávy z Peru a Východního Timoru. V každém doušku objevíte tóny červeného jablka, fondánu a lískových oříšků. Kávička Filter Blend je stvořena jako univerzální, celodenní káva, která vás provede od prvního ranního probuzení až po odpolední relax. Je to ta káva, kterou chcete mít vždy po ruce, abyste si mohli vychutnat speciality přímo z vaší kuchyně.
První složkou této směsi je promytá káva z Peru, pocházející z regionu Cajamarca. Typický peruánský styl zpracování je hodně o kolektivní spolupráci, jelikož se na sběru i na zpracování podílí více farem a také mezi nimi káva putuje. La Bermeja je skupina několika farmářů z regionu Cajamarca. Největší podíl na této kávě měl farmář Roybel Jaramillo. Jeho rodina je jednou z nejvýznačnějších v rámci skupiny La Bermeja. Spolupracuje na pěstování téměř 8 hektarů kávy na svých sedmi rozptýlených jednotlivých farmách. Balíček je směsí 3 významných odrůd: Catuai, Pache, Catimor.
Druhou částí směsi je také káva, která byla zpracována promytou metodou, ale pochází z Východního Timoru. Kávovníky v Eratoi rostou v nadmořské výšce 1800 metrů nad mořem, uprostřed kávovníkových lesů, obklopené stinnými stromy Ai-Samtuku (Albizia). Díky dokonalé rovnováze slunečního světla a stínu kávové třešně pomalu dozrávají a získávají optimální sladkost, což při sklizni a zpracování vede k vytříbené a jedinečné chuti. Východotimorci mají hluboce zakořeněnou úctu k matce přírodě a své půdě a používají pouze organická hnojiva sestávající z vytrhaných třešňových slupek, kompostu z listí rostlin a stromů a slepičího nebo kravského hnoje. Hnojiva se pak před začátkem období dešťů dodávájí ke kořenům stromů, což zajistí, že se po příchodu dešťů vstřebají do půdy.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.