Parádní blend z francouzské pražírny Terres de Café. Tento Forest blend si určitě oblíbí všichni milovníci espressa díky svému krémovému tělu. V chuti se můžete těšit na čokoládu, pralinky a koření. Užijte si tuto sladkost i vy!
Směs 100% organické a udržitelné lesní kávy The Forest Blend dokonale ztělesňuje naše hodnoty. Proč zrovna Forest blend? Terres de Café uvádí na trh kávu, z níž bude 1 € za kilogram věnováno do fondu Terres de Café, aby bylo možné iniciovat projekty týkající se sociální oblasti, životního prostředí a kvality.
Kolumbie
Kolumbie z regionu Huila, který spočívá ve výběru nejlepších kávovníků odrůdy Bourbon od místní sítě pěstitelů. Tento čtvrtý ročník získává ještě větší čistotu a intenzitu díky práci Gabriela Castana z Finca Granada, "mistra" Bourbon Roses. Při zpracovávání promytou metodou třešně projdou takzvanou loupačkou, kde při obrovské rychlosti narážejí do kovových disků s výběžky nebo hroty, a tím je z nich odstraněna slupka i dužina. Po tomto kroku nám zůstane zelené zrnko, na kterém ale ještě zbytky dužiny (cukru) zůstaly. Aby se daly tyto pozůstatky po dužině odstranit jednodušeji, tak se zrna nechají po několik, často i desítek, hodin, fermentovat v tancích.
Etiopie
Tato mladá vzorová plantáž, která se nachází v okrese Sidama v regionu Guji, produkuje výjimečně ušlechtilou přírodní kávu. Etiopie nás učí pokoře, pokud si dáme tu práci a často ji navštívíme. Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.