Výběrová káva Uganda AKIKQ NATURAL z norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny višní, ostružin a melasy.
Kávy z Ugandy nejsou tak známé jako kávy z Keni. Co takhle ale kávu, která roste částečně na území Ugandy a částečně i na území Keni? Je to možné!
Tato káva roste na kopcích a svazích hory Mt. Elgon. S vulkanickou půdou a vrcholem téměř 4,321 m vytváří ideální podmínky pro pěstování kávy. Lokální farmáři vytvořili družstva, kde společně pěstují a sklízejí kávové třešně v nadmořské výšce 2100 m.n.m. na vysokých svazích. Pro fermentační proces musí být zrnka promíchána třikrát denně za průběžného třídění defektovaných zrnek. Takové sušení je kompletní zhruba za 5 až 30 dní v závislosti na počasí.
- Farmář: Kikobero Smallholder Farmers
- Oblast: Uganda, Mt. Elgon, Bulambuli, Masira
- Zpracování: suché (natural)
- Nadmořská výška: 1900-2300 m.n.m.
- Odrůda: SL34
- Aroma: Alkohol Arrack, Kakao, Muškátový oříšek
- Acidita: Ostružina
- Cuppingové skóre: 85