Pokud hledáte kávu, která vypráví příběh s každým douškem, Buwobodeya z pražírny People's Possession by se mohla stát vaším novým oblíbencem. Není to jen šálek kávy – je to živý příběh vášně, komunity a jedinečných chutí, přímo z Ugandy. Výčet z chuťového profilu se pyšní kaštanovým medem, rebarborou a švestkovým džemem.
Buwobodeya pochází z oblasti Mount Elgon v Ugandě, kde bohatá sopečná půda a vysoká nadmořská výška vytvářejí ideální podmínky pro pěstování kávy. Tato oblast je známá produkcí zrn s výrazným charakterem a složitými vrstvami chutí, které čekají na objevení. Malí pěstitelé z komunity Buwobodeya vkládají do pěstování každé kávové třešně své srdce. Jejich oddanost vede k produkci kávy, která ztělesňuje jedinečné terroir tohoto regionu a přináší šálek, který je živý, energický a plný osobitosti.
Zpracování kávy je nezbytným krokem, který hraje klíčovou roli ve výsledné chuti a aromatickém profilu kávy. V tomto případě se setkáváme s metodou zvanou "washed" neboli "promytá", díky niž si můžete kvalitní kávu užít a vychutnávat se všemi nuancemi a komplexností. Po sklizni jsou kávové třešně pečlivě oloupány a zbylé dužiny odstraněny pomocí vody. Tento proces odstraní veškeré nečistoty a zanechá pouze samotné čisté zrno, které je následně sušeno do ideálního stavu. Právě díky tomuto způsobu zpracování se podaří zachytit všechny nuance a vrstvy chuti, které tuto kávu činí tak jedinečnou. Charakter takové kávy je velmi čistý a jemný. Lehkost takového šálku dává prostor pro nahlédnutí do hlubin chuťových možností tohoto plodu.
Nadmořská výška: 1800 - 2200 m n. m.