Výběrová káva Uganda ELGON ze norské pražírny Coffea Circulor je charakteristická tóny karamelu, pomeranče, žluté švestky, zeleného jablka a kakaa.
Káva z Ugandy není tak známá jako káva z Keni. Mt. Elgon je sedmnáctá nejvyšší hora a nachází se částečně v Ugandě a částečně v Keni. Za stejnou kávu a kvalitu z keňské strany obdrží farmáři trojnásobnou cenu než farmáři, kteří prodávají kávu pocházející z ugandské strany. Oblast pěstování kávy Kapchorwa se nachází 5 hodin jízdy východně od města Kampala. Po sklizni jsou kávové třešně rozloženy na vyvýšené africké postele a obracejí se několikrát denně. Proces je dokončen, když zrna dosáhnou úrovně vlhkosti 11,5%.
- Farmář: Drobní zemědělci
- Oblast: Kapchorwa
- Zpracování: Naturální
- Nadmořská výška: 1650 - 2300 m n.m.
- Odrůda: SL14, SL34
- Aroma: Jablko, Butterscotch, broskev
- Acidita: Limetka
- Cuppingové scóre: 89
Doporučený recept V60 Coffea Circulor z World Brewers Cup je "1:1:1"
- nálev 100g vody po dobu 20 sekund
- v 1:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- v 2:00 nálev dalších 100g vody po dobu 20 sekund
- konec v 3:00
- na vás je úprava hrubosti a teplota vody (doporučujeme 93 - 95 °C)