Dopřejte si lahodnou chuť této promyté kávy z Ugandy, kterou si pro vás připravila pražírna Kafar. V šálku se poté prolínají šťavnaté tóny jahod a malin společně se sladkostí karamelu. Vše je podpořeno jemným tělem se střední aciditou a ovocně šťavnatou dochutí. Vychutnejte si tuto pecku i vy!
Miwu je kombinovaná mikrolot 71 drobných farmářů, kteří dodávají své třešně do mycí stanice The Coffee Gardens, která se nachází na svazích hory Elgon ve východní provincii Ugandy. Odrůdy SL14, SL28 a Nyasaland jsou s láskou a odborností pečovány, a to od semínka až po sklizeň, která probíhá každý rok mezi listopadem a prosincem. Malá zpracovatelská stanice The Gardens Washing Station odvádí pozoruhodnou práci v oblasti transparentnosti a sledovatelnosti kávy a zároveň nabízí mimo sezónu školení zemědělcům, včetně správných zemědělských postupů, agrolesnictví a finanční řízení. Tento udržitelný způsob zemědělství spojuje pěstování kávovníků s lesním hospodářstvím, což vytváří biodiverzní a zdravé prostředí.
Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.
- Nadmořská výška: 1 800 - 2 200 m n. m.