Kávu MOON SUGAR z dílny oblíbené pražírny Dark Arts Coffee si nesmíte nechat ujít. Šálek, který si z těchto zrnek připravíte, bude plný sladkých hedvábných chuťových tónů. Spojením ugandských zrnek a naturální metody vzniká káva s chutí zralých švestek a růžové vody.
Tato káva pochází z oblasti Kapchorwa v pohoří Mount Elgon. Mount Elgon je vyhaslá sopka na hranicích Keni, pyšní se řadou mikroklimat a úrodnou sopečnou půdou, které dávají regionu velkou rozmanitost kávových profilů. Loty se skládají ze sklizně různých drobných pěstitelů, kteří třešně sbírají ručně. Tuto kávu získali a dovezli partneři Dark Arts Coffee z Volcafe, kteří v regionu působí od roku 2007. Za posledních 10 let vybudovali tým, který zahrnuje 100 agronomů, kteří spolupracují s 27 000 zemědělskými domácnostmi. Jejich práce zahrnuje pravidelné návštěvy farem a také demonstrační farmy, které mohou pěstitelé navštívit a seznámit se s pěstitelskými technikami spolu s obchodním modelováním a nabídkou pravidelných školení. Vedou také řadu projektů na podporu rovnosti žen a mužů, postupů šetrných k životnímu prostředí a programů, které motivují mladší generace, aby se zde věnovaly pěstování kávy.
Třešně jsou ponechány po sklizni sušení a fermentaci na betonových podlahách, či vyvýšených afrických postelích. Po třech až šesti týdnech se třešně přenesou do sil, kde odpočívají dalších 30 – 60 dní. Poté se již třesně oloupají, zrnka očistí, rozdělí dle kvality a velikosti a nasypou do jutových pytlů, připravené k exportu.
- Nadmořská výška: 1600–1900 m n. m.