Tahle výběrovka z dílny pražírny El Gato Coffee Roasters je tu pro kávomila, který se nebojí zajímavých kombinací. Kávička, kterou si z těchto zrnek připravíte, vás totiž překvapí tóny jemného tabáku, voňavého koření a zralých fíků.
Káva pochází z regionu Kanyenye v Ugandě. Stejnojmenné sdružení farmářů stojí za produkcí této voňavé kávičky. Sdružení Kanyenye Cooperative zastřešuje 1705 drobných farmářů z regionu. Více než 60 % z nich jsou ženy. Iniciativa sdružení byla vytvořena, aby pomohla zemědělským komunitám postiženým válkou a chudobou. I proto velkou část tvoří ovdovělé ženy.
Zrna byla zpracována promytou metodou. Co to znamená? Kávové třešně se před zpracováním v depulperu vytřídí. Po tomto procesu se zrna fermentují 12 až 18 hodin a poté se promyjí v čisté vodě. Poslední fází je sušení na vyvýšených stolech po dobu 8-21 dnů. Kávy zpracované touto metodou mívají nejčistší podobu, často ovocnou či květinovou charakteristiku.
- Nadmořská výška: 1300–2000 m m.m.