V pražírně The naughty dog udělali vše pro to, aby namíchali další unikátní jednorožčí blend, tentokrát již 9. v pořadí, z těch nejlepších zrnek. V šálku ucítíte od každého trošku, neboť tato káva spojuje ovocnou kyselost meruňkového milkshaku společně se sladkými pralinkami a duhovými bonbónky Skittles. Zkrátka vyvážená zrnka na každodenní popíjení!
Tento blend spojuje kávy ze dvou kontinentů, konkrétně z Afriky a Jižní Ameriky:
Afriku zde zastupuje Etiopie Aricha. Při této metodě putují kávové třešně do nádrží s vodou, kde se oddělí ty, které plavou a neklesnou ke dnu, což by prozradilo jejich nezralost či poškození. Poté se v loupačce mechanicky oddělí slupky od zrnek, která čeká další několikahodinová lázeň ve vodě, při které dochází k jejich fermentaci. Po ukončení fermentace se zrna suší na slunci, dokud nedosáhnou požadované vlhkosti. Takto zpracována kávička přináší tomuto blendu lehkost, čistou chuť a svěží aciditu.
Způsob zpracování: promyté
- Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ:
Jižní Ameriku zastupuje Diego Samuel Bermudez, který patří mezi špičku v dosahování unikátních chuťových vlastností díky kvalitě zrna i následného způsobu zpracování. Na své farmě, kde pracuje se svou rodinou, si zřídil také laboratoř, kde se věnuje ochutnávání i pražení svých káv tak, aby jeho experimentální fermentační procesy při zpracování kávy měly co nejlepší praktické výsledky. Pečlivý přístup mu v posledních letech přinesl řadu oborových ocenění. Diegova farma se jmenuje El Paraiso a leží v El Tambo, Cauca. Farma samotná má rozlohu 270 ha a pěstují se tu odrůdy Castillo, Colombia, Caturra a Geisha.
Způsob zpracování: prodloužená promytá fermentace