Cože? Hašlerkovo-borůvková káva?! The naughty dog se nebojí opravdu žádného experimentu a vy díky nim teď můžete ochutnat světový unikát našich národních lékořicových bonbónů doplněných ovocnými tóny borůvek a sladkého čokoládovo-čajového těla - a to vše v podobě filtrované kávy! Jako 11. v pořadí Unicorn blendů si můžete být jistí, že tato zrnka budou vyvážená, jak to jen pejsci z Jílového u Prahy umí.
Tento blend dokonale spojuje kávy z Afriky a Jižní Ameriky:
Afriku zde zastupuje promyté Banko Gotiti. Tato káva je přirozeně ideální pro filtrovanou kávu a zaujme svou kořeněnou chutí doplněnou harmonií sladkosti karamelu a broskví. Kávovníky tohoto lotu vyrostly v nadmořské výšce 1950–2150 m n. m., kde farmáři ručně sbírají zralé třešně, které jsou na stanici Banko Gotiti promývány a sušeny na afrických postelích. Díky tomuto pečlivému procesu si káva zachovává čistou a jasnou chuť a svěží aroma.
Způsob zpracování: promyté
- Kolumbie DIEGO SAMUEL BERMUDEZ MARGOGYPE:
Tato unikátní káva odrůdy Maragogype z farmy El Paraíso legendárního farmáře Diega Bermudeze využívá inovativní fermentační techniky. Maragogype bývá často opomíjená kvůli nižší hustotě zrn a jemnější chuti. Diego však tuto výzvu přijal a vytvořil kávu, která překvapí: první fáze zpracování zahrnuje aplikaci kvasinek koji na sušené slupky kávových třešní, které se smíchají s přezrálými třešněmi. Tento proces vytváří chuťové tóny umami a hořké čokolády. Aby získal potřebnou kyselost, která u této odrůdy běžně chybí, oloupe třešně a zrna namáčí ve fermentované šťávě a poté je promývá a suší.
Způsob zpracování: koji kofermentace, prodloužené promyté zpracování