Pozor, pozor! Pražírna Pikola letos přichází s vánoční lahůdkou, která zahřeje u srdce i u stromečku. Tento speciální blend Vánoční kafe kombinuje to nejlepší z výběrových káv Kostariky, Etiopie a Nikaraguy. V každém šálku vás potěší chuť karamelu, mandlí, pařížského krému a sladkého kandovaného ovoce – prostě sladký vánoční sen!
Oblast Don Eli v Kostarice, nacházející se v regionu Tarrazú, je známá svou vulkanickou půdou a inovativními metodami zpracování, které přinášejí sladké a ovocné chutě. Etiopská Kabira, část regionu Guji, se pyšní divoce rostoucími odrůdami Heirloom, jejichž chuť připomíná tóny jasmínu a citrusů. A nikaragujská zrnka od farmáře Rodrigo Vilcheze nabízejí jemné tóny karamelu, lískových oříšků a šťavnatého ovoce, které harmonicky doplňují tuto vánoční směs. Každá z těchto oblastí přináší něco jedinečného, co umocňuje kouzlo této vánoční směsi.
Každá káva v této směsi má jiné zpracování, což dodává kávě jedinečný charakter. Metoda white honey je oblíbená pro svou rovnováhu mezi sladkostí a čistotou. Na zrnech zůstává jen velmi tenká vrstva dužiny, která se během sušení částečně vstřebá. Výsledkem je káva s jemnou sladkostí, lehkou komplexností a hladkým tělem. Při naturálním (suchém) zpracování se zrna suší přímo s celou dužinou, což jim dodává intenzivní ovocnost a plnost. Tento proces, který probíhá přímo na slunci, přináší výrazné chutě připomínající zralé ovoce a někdy i lehké tóny fermentace. Metoda washed, neboli promyté zpracování, je klasikou, která zvýrazňuje čistotu a svěžest chutí. Po odstranění dužiny jsou zrna fermentována ve vodě, což napomáhá rozkladu zbytků slizu. Poté se důkladně promyjí a suší, čímž získávají jemnou aciditu a lehkost.
Pikola Vánoční kafe je skvělým společníkem na adventní rána, sváteční večery i lenošení u pohádek. Udělejte si radost nebo ji nadělte pod stromeček. Tahle káva je prostě kouzelná.