Silný meruňkový šmrnc kávy Zimzala má na svědomí vysokohorská kolumbijská káva smíchaná s brazilskými zrny. Jejich kombinace dává sirupovitě sladkou, ale dobře vyváženou kávu, která je ideální pro ranní espresso nebo pro lehký, ale komplexní mléčný nápoj. V chuti najdete peckové ovoce, javorový sirup a karamel.
Je to moderní pojetí klasiky, tradiční plná espresso směs s více citrusy a sladkostí než většina ostatních. Potěší všechny, ale má něco navíc pro ty s náročnými chuťovými buňkami. Perfektní káva na odpolední doušek.
Kolumbie
Produkce přírodních káv je pro producenty v Kolumbii spojena s velkým rizikem, protože ji často nemohou prodávat na místním trhu. Národní federace pěstitelů kávy (FNC) vykupuje v Kolumbii jakoukoli kávu, která je promytá a splňuje jejich standardy kvality.
Brazílie
Tato Brazílie pomáhá blendu uvolnit přirozenou sladkost brazilské kávy a zvýrazňuje chuť karamelu a čokolády, přičemž si zachovává ovocné tóny. Díky tomu se káva dobře hodí jako espresso nebo do mléka.
Při suché metodě jsou třešně po sběru rozprostřeny v tenké vrstvě na betonová patia, nebo na africké postele, kde se suší. Případně se na dosušování používají i mechanické sušičky. Káva musí být pravidelně otáčená, aby se zamezilo vytváření plísní a nezapočala nechtěná fermentace. Když je sušení u konce, ať na slunci nebo v sušičce, slupka se mechanicky odstraní v takzvaném dry millu.
- Nadmořská výška: 1800 m n. m.