KOFIO MAG
Aktuality Akademie Vybavení Návody a recepty Komunita

Pražení kávy od A do Z

V zrnkách se při pražení odehrává spousta procesů a jak uvidíte, rozhodně to není nic snadného.

Číst více

Hledat

dnes

Země, kde se pěstuje káva: Tanzánie

Tanzánie má s kávou dlouhou a zajímavou historii. Čím se liší tradiční zpracování kmene Haya od...

včera

Pěstitelská země kávy: Thajsko

Země s pravděpodobně nejkratší kávovou historií, kde se začaly kávovníky pěstovat až v r. 1970.

čtvrtek

Mlýnek pro všechny začátečníky

Lehký, skladný a spolehlivý – Hario mlýnek je ideální parťák na cesty i na doma!

středa

Pěstitelská země kávy: Mexiko

Mexiko, 9. největší světový vývozce kávy produkuje zrnka vysoké kvality, které oslní každého...

úterý

Co to je cuppingové skóre?

Přečtěte si, kdo ho vydává a o čem svědčí kávové vysvědčení.

pondělí

Chytrá váha Tally Pro od Fellow

Dokonale přesná váha se špičkovým designem vám umožní připravit perfektní porci kávy.

neděle

Co je to cupping? A jak si ho připravit doma?

Tohle slůvko bývá ve světě výběrovky hodně skloňované. V článku se o něm dozvíte všechno.

před týdnem

Příprava kávy v Origami

Nemáme na mysli to papírové. :) Přečtěte si o dripperu lehkém, jako pírko – Origami Air.

před týdnem

Omniroast: univerzální způsob pražení

Tenhle způsob stojí na půli cesty mezi tmavým a světlým pražením kávových zrnek.

před týdnem

Proč je pro espresso nejlepší tmavé pražení?

Přečtěte si, jaké jsou hlavní rozdíly oproti světle praženým kávám.

před týdnem

Vše, co byste měli vědět o světlém pražení

Světle pražená káva je volbou č. 1 pro většinu kávomilů holdujících filtrované kávě.

před 2 týdny

Mletí kávy

V článku se dozvíte odpovědi na všechny palčivé otázky ohledně mletí kávy.