KOFIO MAG
Aktuality Akademie Vybavení Návody a recepty Komunita

Kávová odrůda Caturra

Caturra dnes platí za jednu z nejvýznamnějších káv Střední Ameriky.

Číst více

Hledat

před týdnem

Kávová odrůda Mundo Nuovo

Tato odrůda je nejrozšířenější v Brazílii, kde tvoří 40 % z celého množství vypěstované...

před týdnem

Soutěž Coffee In Good Spirits

Přečtěte si, v čem spočívá tahle renomovaná soutěž. České kolo nás čeká už 4.-5. dubna!

před týdnem

Kávová odrůda Maragogipe

Tato středoamerická odrůda je nejznámější pro svá obrovská zrníčka kterým se přezdívá...

před 2 týdny

Jak snížit uhlíkovou stopu kávy?

Produkce, přeprava, pražení kávy i kavárenský průmysl jsou stále pro planetu velkou zátěží.

18. Březen

Co to je cuppingové skóre?

Přečtěte si, kdo ho vydává a o čem svědčí kávové vysvědčení.

16. Březen

Co je to cupping? A jak si ho připravit doma?

Tohle slůvko bývá ve světě výběrovky hodně skloňované. V článku se o něm dozvíte všechno.

14. Březen

Omniroast: univerzální způsob pražení

Tenhle způsob stojí na půli cesty mezi tmavým a světlým pražením kávových zrnek.

13. Březen

Proč je pro espresso nejlepší tmavé pražení?

Přečtěte si, jaké jsou hlavní rozdíly oproti světle praženým kávám.

12. Březen

Vše, co byste měli vědět o světlém pražení

Světle pražená káva je volbou č. 1 pro většinu kávomilů holdujících filtrované kávě.

6. Březen

Mletí kávy

V článku se dozvíte odpovědi na všechny palčivé otázky ohledně mletí kávy.

10. Prosinec

Anaerobní zpracování kávy

Anaerobní metoda zpracování kávy spočívá v řízené fermentaci bez přístupu kyslíku, což po...

24. Listopad

Vliv klimatické změny na Robustu

Znamenají změny klimatu konec levné Robusty, jak ji známe? 

23. Listopad

Vliv klimatické změny na Arabiku

Jaký bude osud Arabiky? Možná už brzy budeme její zrnka považovat za vzácný luxus.

22. Listopad

Proč by nás měly El Niño a La Niña zajímat?

Přečtěte si, jaké změny čekají farmáře i milovníky kávy kvůli dvěma hlavním klimatickým...

18. Listopad

Suché/Naturální zpracování

Tradiční suchá (naturální) metoda zpracování kávy, pocházející z Etiopie je jedna z původních...

15. Listopad

Promyté zpracování kávy

Objevte promytou metodu zpracování kávy, která je známá svou schopností zvýraznit čistotu a jasnost chutí.

12. Listopad

Medové/Honey zpracování

Medová (honey) metoda zpracování kávy kombinuje prvky suchého a promytého procesu. Tento článek vás provede...

10. Listopad

Kávovník - rostlina, co změnila svět

Objevte fascinující svět kávovníku – rostliny, která stojí za vaším oblíbeným šálkem kávy....

9. Listopad

Nárůst oxidu uhličitého a jeho vliv na pěstování kávy

Některé probíhající klimatické změny mohou v určitých případech přinášet překvapivě...

7. Listopad

Jaký vliv má klimatická změna na pěstování kávy?

Časy, kdy se dalo o klimatických změnách pochybovat, či je přímo popírat, už jsou dávno pryč.

6. Listopad

Filtrovaná káva

Vítr skoro nefouká a tak by se na první pohled mohlo zdát, že se balónky snad vůbec nepohybují. Jenom tak klidně...

4. Listopad

Experimentální zpracování kávy

Objevte svět experimentálních metod zpracování kávy, které posouvají hranice tradičních postupů a...