KOFIO MAG
Aktuality Akademie Vybavení Návody a recepty Komunita

Co to je cuppingové skóre?

Přečtěte si, kdo ho vydává a o čem svědčí kávové vysvědčení.

Číst více

Hledat

před týdnem

Co je to cupping? A jak si ho připravit doma?

Tohle slůvko bývá ve světě výběrovky hodně skloňované. V článku se o něm dozvíte všechno.

před týdnem

Omniroast: univerzální způsob pražení

Tenhle způsob stojí na půli cesty mezi tmavým a světlým pražením kávových zrnek.

před týdnem

Proč je pro espresso nejlepší tmavé pražení?

Přečtěte si, jaké jsou hlavní rozdíly oproti světle praženým kávám.

před týdnem

Vše, co byste měli vědět o světlém pražení

Světle pražená káva je volbou č. 1 pro většinu kávomilů holdujících filtrované kávě.

před 2 týdny

Mletí kávy

V článku se dozvíte odpovědi na všechny palčivé otázky ohledně mletí kávy.

10. Prosinec

Anaerobní zpracování kávy

Anaerobní metoda zpracování kávy spočívá v řízené fermentaci bez přístupu kyslíku, což po...

18. Listopad

Suché/Naturální zpracování

Tradiční suchá (naturální) metoda zpracování kávy, pocházející z Etiopie je jedna z původních...

15. Listopad

Promyté zpracování kávy

Objevte promytou metodu zpracování kávy, která je známá svou schopností zvýraznit čistotu a jasnost chutí.

12. Listopad

Medové/Honey zpracování

Medová (honey) metoda zpracování kávy kombinuje prvky suchého a promytého procesu. Tento článek vás provede...

10. Listopad

Kávovník - rostlina, co změnila svět

Objevte fascinující svět kávovníku – rostliny, která stojí za vaším oblíbeným šálkem kávy....

6. Listopad

Filtrovaná káva

Vítr skoro nefouká a tak by se na první pohled mohlo zdát, že se balónky snad vůbec nepohybují. Jenom tak klidně...

4. Listopad

Experimentální zpracování kávy

Objevte svět experimentálních metod zpracování kávy, které posouvají hranice tradičních postupů a...