KOFIO MAG
Aktuality Akademie Vybavení Návody a recepty Komunita

Země, kde se pěstuje káva: Honduras

Honduras se během posledních desetiletí vypracoval na největšího producenta výběrové kávy ve Střední Americe. V článku se dozvíte více o historii honduraské kávy, způsobech jejího pěstování a zpracování, ale i o hlavních pěstitelských regionech a jejich...

Číst více

Hledat

včera

Země, kde se pěstuje káva: Tanzánie

Tanzánie má s kávou dlouhou a zajímavou historii. Čím se liší tradiční zpracování kmene Haya od...

pátek

Pěstitelská země kávy: Thajsko

Země s pravděpodobně nejkratší kávovou historií, kde se začaly kávovníky pěstovat až v r. 1970.

středa

Pěstitelská země kávy: Mexiko

Mexiko, 9. největší světový vývozce kávy produkuje zrnka vysoké kvality, které oslní každého...

11. Únor

Pěstitelská země kávy: Kolumbie

Málokterá země je tak viditelně hrdá na svou kávovou kulturu, jako Kolumbie – třetí největší...

10. Prosinec

Anaerobní zpracování kávy

Anaerobní metoda zpracování kávy spočívá v řízené fermentaci bez přístupu kyslíku, což po...

18. Listopad

Suché/Naturální zpracování

Tradiční suchá (naturální) metoda zpracování kávy, pocházející z Etiopie je jedna z původních...

15. Listopad

Promyté zpracování kávy

Objevte promytou metodu zpracování kávy, která je známá svou schopností zvýraznit čistotu a jasnost chutí.

12. Listopad

Medové/Honey zpracování

Medová (honey) metoda zpracování kávy kombinuje prvky suchého a promytého procesu. Tento článek vás provede...

10. Listopad

Kávovník - rostlina, co změnila svět

Objevte fascinující svět kávovníku – rostliny, která stojí za vaším oblíbeným šálkem kávy....

4. Listopad

Experimentální zpracování kávy

Objevte svět experimentálních metod zpracování kávy, které posouvají hranice tradičních postupů a...