Onyx Coffee Lab

4.2 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.2 / 5
Doporučuje
75%
12 z 16 uživatelů
Honza Lauterkranz 14. Únor
Doporučuje produkt
Krásné balení
Káva má opravdu výbornou chuť - velmi ovocné, citrusové tóny, šťavnatá. Chuť obzvlášť vynikne na čistém espressu bez mléka
Velmi silné aroma - káva krásné voní, aroma mi připomínalo horké maliny
Větší balení (cokoliv, co má více než 250g, je za mě dobře)
Vyšší cena - 500 Kč za 283g už je dost
Recept
Kávu jsem používal na espresso, ale je dost světle pražená. Ze začátku jsem měl problém, abych ji naladil a dobře vyextrahoval - musíte mlít opravdu najemno. Když mi ale káva tekla pod tlakem 9 barů, tak mi připadalo, že trochu ztrácela chuť a aroma, takže jsem jsem dal mletí o trochu hrubší a kávu jsem nechal téct pod tlakem 8 barů a použil jsem vyšší ratio 1:3, abych z ní opravdu dostal ty ovocné tóny. Obzvlášť vynikne na samotném espressu. Filtr jsem nezkoušel.

Metoda přípravy: Espresso (Lelit Mara X)
Káva (g): 17
Voda (g): 47
Teplota vody: 93-94
Mlýnek (nastavení): 2.6 na 1Zpresso K-Plus
Proces:
Zoltán ověřený zákazník 10. Prosinec
Nedoporučuje produkt
Coffee Revolution KG ověřený zákazník 28. Říjen
Doporučuje produkt
Vojtěch ověřený zákazník 30. Září
Doporučuje produkt
chuťová pecka
stylové avšak nepraktické balení
Recept
Metoda přípravy: Hario switch v02
Káva (g): 16g
Voda (g): 250g
Teplota vody: 96°C
Mlýnek (nastavení): 13 clicks (Timemore chestnut c3)
Proces: 35s 40g bloom
2:15s 210g steep (250g celkem)
3:00s drawdown
Benedikt ověřený zákazník Zobrazit originál 25. Září
Doporučuje produkt
Příjemná etiopská s meruňkovými tóny a nádechem melounu, když se ochladí
funguje jako filtr a espresso (relativně shovívavé a snadno se nastavuje)
Čisté a ne ohromující
Recept
Způsob přípravy: Orea
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 92
Bruska (nastavení): Commandante 30 kliknutí
Postup: 4 nalévání (50-70-60-70) čerpání ve 2:30

Pro Espresso 18in/40out za cca 23 s při 6 barech s krátkou předinfuzí
Lubomír ověřený zákazník 22. Září
Doporučuje produkt
Skvělý kafe na Moku, minimum kyselosti
Ač nejtmavší kafe od Onyxu, není to žádný extrem
Stále neuzavíratelné sáčky
Recept
Metoda přípravy: moka pot 4 cup
Káva (g): 20-22
Voda (g):
Teplota vody:
Mlýnek (nastavení): 14 click Comandante
Proces: Hoffman Moka pot method
Kirill ověřený zákazník Zobrazit originál 8. Září
Nedoporučuje produkt
Bez chuti
Přepálený
Předražené
Daniel ověřený zákazník 17. Listopad
Doporučuje produkt
cena
Adam ověřený zákazník 7. Listopad
Doporučuje produkt
Vyvážená chuť
Daniel ověřený zákazník 5. Listopad
Nedoporučuje produkt
Za tie prachy rozhodne nie