Onyx Coffee Lab

4.2 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.2 / 5
Doporučuje
75%
12 z 16 uživatelů
Honza Lauterkranz 14. Únor
Doporučuje produkt
Krásné balení
Káva má opravdu výbornou chuť - velmi ovocné, citrusové tóny, šťavnatá. Chuť obzvlášť vynikne na čistém espressu bez mléka
Velmi silné aroma - káva krásné voní, aroma mi připomínalo horké maliny
Větší balení (cokoliv, co má více než 250g, je za mě dobře)
Vyšší cena - 500 Kč za 283g už je dost
Recept
Kávu jsem používal na espresso, ale je dost světle pražená. Ze začátku jsem měl problém, abych ji naladil a dobře vyextrahoval - musíte mlít opravdu najemno. Když mi ale káva tekla pod tlakem 9 barů, tak mi připadalo, že trochu ztrácela chuť a aroma, takže jsem jsem dal mletí o trochu hrubší a kávu jsem nechal téct pod tlakem 8 barů a použil jsem vyšší ratio 1:3, abych z ní opravdu dostal ty ovocné tóny. Obzvlášť vynikne na samotném espressu. Filtr jsem nezkoušel.

Metoda přípravy: Espresso (Lelit Mara X)
Káva (g): 17
Voda (g): 47
Teplota vody: 93-94
Mlýnek (nastavení): 2.6 na 1Zpresso K-Plus
Proces:
Benedikt ověřený zákazník Zobrazit originál 25. Září
Doporučuje produkt
Příjemná etiopská s meruňkovými tóny a nádechem melounu, když se ochladí
funguje jako filtr a espresso (relativně shovívavé a snadno se nastavuje)
Čisté a ne ohromující
Recept
Způsob přípravy: Orea
Káva (g): 15
Voda (g): 250
Teplota vody: 92
Bruska (nastavení): Commandante 30 kliknutí
Postup: 4 nalévání (50-70-60-70) čerpání ve 2:30

Pro Espresso 18in/40out za cca 23 s při 6 barech s krátkou předinfuzí