The Fundamentals of Excellent Coffee je knihou podávající úvod do přípravy excelentní kávy od původu různých odrůd. Dozvíte se jak se kávovníky pěstují, jak se sklízí kávové třešně, ale třeba i to, jak se zelená káva následně praží v pražírně Coffee Collective až po to, jak z ní připravit skvělý a lahodný šálek kávy. Kniha se zaměřuje hlavně na kávu výběrovou a byla napsána spoluzakladateli dánské pražírny Coffee Collective.
Na více jak 300 stranách máte šanci dozvědět se o procesu pěstování kávovníků, zrání kávových třešní a jejich sklizni. Nedílnou součástí informací, které můžete v této knize naleznout je historie kávy obecně, udržitelnost jejího pěstování, ale třeba také to, jak kávu pražit v domácím prostředí. V knize najdete také velkou kapitolu věnovanou přípravě espressa a tomu, jak správně připravit a našlehat mléko pro přípravu kávových nápojů na mléčné bázi. Zároveň je součástí knihy také na 20 receptů, kde je popsáno krok za krokem několik příprav kávy od Aeropressu a filtrované kávy až po espresso. Kromě krásného vizuálního zpracování knihy jsou nedílnou součástí také doprovodné fotografie. Je tak ideálním dárkem pro kávové nadšence k různým příležitostem a nebo i pro ty z vás, kteří s kávou teprve začínáte. O téhle knize ještě uslyšíte a budete ji určitě vídat i na poličkách vašich oblíbených kaváren.
- ISBN: 9788797353608
- Vydáno: 2021, vydání: 1.
- Vázaná kniha
- Jazyk: angličtina