Dak Autumn Wonderland x Milky Cake set - espresso

Napsat první hodnocení
828 Kčsleva -9%
757 Kč vč. DPH
Skladem > 5ks

Varianta:

Obsah balení

Datum pražení
19.09.2024 (29 dnů)
Pražírna
DAK Coffee Roasters
Země původu
Keňa výběrová káva Keňa
Region
Nyeri
Odrůda
K7, Ruiru 11, SL28, SL34
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Promyté
Chuťový profil
Jablečné gumové bonbóny, Karamel, Lesní plody
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Podzim klepe na dveře a přináší s sebou i tuto limitku z nizozemské pražírny DAK Coffee Roasters. Jedná se o promytou kávičku z Keni, která vás na první ochutnání překvapí svou šťavnatostí a sladkostí. Lesní plodykaramel a jablečné gumové bonbony. To vše si můžete vychutnat v šálku této výborné limitky. Zahalte se do deky a pozorujte padající listí ve společnosti této parádní kávičky.

Stejně jako mnoho jiných nejlepších keňských káv byla i tato káva vypěstována na farmě Gichathaini, nacházející se na jižních svazích hory Mount Kenya v oblasti Nyeri. Nyeri je často označováno za nejlepší kávovou oblast v Keni. Je domovem některých velkých jmen v oblasti výběrové kávy. Jeho úrodné půdy jsou bohaté na organické látky a výborně zadržují vodu: ideální pro kávu. Gichathaini je mycí stanice patřící družstvu Gikanda Farmers Cooperative, které sdružuje jednotlivé pěstitele kávy, kteří společně usilují o rok od roku lepší kvalitu. Zemědělci dodávají třešně do stanice, kde se třídí a zpracovávají. Při dodávce obdrží farmář malou zálohu, po které následuje plná platba při prodeji zpracovaných zrn.

Při promyté metodě třešně nejprve projdou loupačkou, která odstraní slupku i dužinu. Zbývající zelená zrníčka s pozůstatky dužiny se poté fermentují několik hodin, aby se snadněji oddělila právě zbývající dužina. Po fermentaci se zrna omývají vodou, aby se odstranily zbytky cukru. Káva se poté suší na slunci na betonových plochách nebo vyvýšených postelích. V některých případech se používají mechanické sušičky, pokud venkovní podmínky nejsou vhodné. Výsledná káva zpracovaná touto metodou má čistší chuť, vyšší aciditu a výrazné ovocné tóny.

  • Nadmořská výška: 1700 - 1900 m n. m.
Datum pražení
23.09.2024 (25 dnů)
Pražírna
DAK Coffee Roasters
Země původu
Kolumbie výběrová káva Kolumbie
Region
Huila
Odrůda
Castillo
Použití
Espresso
Způsob zpracování
Experimentální
Chuťový profil
Kardamom, Med, Pistácie, Vanilkový dort
Stupeň pražení
Střední až středně tmavé
Metoda přípravy
Moka konvička, Espresso

Tato káva byla upražena nizozemskou pražírnou DAK Coffee Roasters a zrnka pocházejí z Kolumbie, přesně z farmy, jejíž vlastníkem je Diego Samuel Bermudéz. Kávička, která nese neobvyklý název Milky Cake, opravdu při prvním doušku připomíná vanilkový dort. Při druhém doušku objevíte také tóny pistácie, kardamonu nebo medu

34letý Diego Samuel Bermudéz se narodil v Bolivaru v oblasti Cauca, kde se spolu se ženou, dvěma dcerami a dvěma bratry věnuje už 13 let pěstování kávy. Za tu dobu získal nespočet zkušeností a znalostí v oblastech pěstování, sbírání i zpracování výběrové kávy. Před několika lety si postavili na své farmě laboratoř, ve které praží a ochutnávají svou kávu. Diego se nebojí experimentovat a díky tomu získal od roku 2015 spoustu kávových ocenění po celém světě. Diegovo farma pokrývá přibližně 27 ha úrodné půdy. Na farmě se pěstují čtyři odrůdy: Castillo, Colombia, Caturra a Geisha. Farma se zaměřuje na technologii a kritické procesy, které jsou důležité při zpracování této kávy. Od výběru až po pečlivé sušení, které je prováděno tak, aby zmírnilo proměnlivé klimatické podmínky a umožnilo produkovat kávy tak vysokých standardů.

Experimentální proces "thermal shock", kterou vyvinul sám Diego Samuel Bermudez, je inovativní metodou zpracování, která zajišťuje optimální uvolnění unikátních chutí a vůní. Každý krok tohoto procesu je pečlivě kontrolován a optimalizován, ať už jde o přidání kvasinek, dobu fermentace nebo teplotu tanku a vody. Začíná 48hodinovou anaerobní fermentací třešní v kádích s odvzdušňovacím ventilem při teplotě 18 °C. Následuje 96 hodin anaerobní fermentace třešní v dužině (se slizem) také při 18 °C. Poté následuje první promytí kávových zrn při teplotě 40 °C, což vytváří právě zmiňovaný tepelný šok. Druhé promytí je provedeno při teplotě 12 °C. Po tomto procesu následuje 34 hodin sušení při teplotě 35 °C a vlhkosti 25 %, dokud zrna nedosáhnou vlhkosti 10-11 %. Celý proces je navržen tak, aby výsledná káva nabídla zcela nový a unikátní zážitek pro milovníky kávy.

  • Nadmořská výška: 1730 m n. m.

Hodnocení

Zatím žádné hodnocení

🤩 Označte hvězdičkami, jak produkt obstál, a pomůžete tak dalším s výběrem.

Diskuze

Zatím žádné otázky

Zeptejte se nás, co Vás na produktu zajímá, a my Vám rádi okamžitě odpovíme.



Co o Kofiu říkají kávomilové

Hezká a někdy i méně hezká slůvka

99% kávomilů doporučuje Kofio
5705 recenzí
Neměli mou požadovaný ruční mlýnek skladem, ale postavili se k tomu skvěle a vyřešili to tak, že jsem na tom ještě lépe, než bych ...
Barbora
Líšnice
Naprosto bleskové doručení do druhého dne. Už několikátý nákup, vždy spokojenost.
Kristýna
Statenice
Celkově velká spokojenost, jsem velkým fanouškem českých pražíren a domácí přípravy kávy, zde mám na jednom místě velký výběr káv ...
Anna
Praha
Ochota, laskavost a vstřícnost. Než by nechali kávu "zestárnout na polici", raději včas sníží cenu. Vynikající komunikace s e-shop...
Pavel
Kopřivnice
Mile mě překvapilo jak byl balíček krásně zabalen a blesková rychlost doručení. Kvalita byla, samozřejmě, perfektní!
Alena
Plzeň
Neuvěřitelně rychlé vyřízení. Než jsem se nadála, dárek byl doma. Velice milý, ale přesto profesionální přístup. Děkuji...
Marcela
Praha
Velmi rychle vyřízeno a dodáno i s menším dárkem, takže jsem byla mile překvapena, a teď čekám, co na to řekne ten, pro koho je to...
Simona
Únanov
Doprava do jednoho dne. Reklamace do jednoho dne. Milá obsluha. Příznivé ceny. Vstřícnost. Rychlost odezvy na podpoře.
Lukas
Pardubice