Výběrová káva v kompatibilních kapslích pro všechny kávovary standardu Nespresso z české pražírny Doubleshot je charakteristická tóny mon cheri, kakaových nibsů a ananasu.
Vzali jsme naše kávy, které dobře znáte, a dali je do Kapslí. Výběrová káva totiž nemusí znamenat složitou přípravu. Chceme, aby si ji mohl dopřát opravdu kdokoliv a kdykoliv. Espresso, které si z našich Kapslí Funky připravíte doslova jedním tlačítkem, je chuťový zážitek v tom nejlepším slova smyslu. Je šťavnaté, ovocné a voní a chutná po jahodách v čokoládě. A je tak trochu funky jako farmář, který ho vypěstoval.
Naše kapsle jsou vyrobené ze speciálního bioplastu, který se nazývá Terrablend. Z velké části obsahují látky z obnovitelných zdrojů, jako např. lignin, který v přírodě zpevňuje rostlinné buňky a je po celulóze druhou nejčastější organickou sloučeninou na Zemi. A u nás ho využíváme na zpevnění našich kapslí. Dalšími látkami v našich kapslích je glukóza a škrob. Díky použití těchto látek jsou kapsle 100% rozložitelné a kompostovatelné (dle směrnice EU EN-13432) v průmyslových kompostárnách. V ideálním případě můžete papírový obal kapslí zrecyklovat a samotné použité kapsle vyhodit do biodpadu. Na domácím kompostu by se kapsle rozložily až po velmi dlouhé době, a proto tento způsob raději nedoporučujeme.
V Kapslích Funky, stejně jako v naší zrnkové kávě Emporium, v této sezóně ochutnáte kávu od našeho dvorního farmáře Graciana Cruze, kávové legendy. Jeho portrét najdete i v naší kavárně Místo, protože sice není zakládajícím členem doubleshotu, ale na jeho farmě doubleshot tak trochu vzniknul. Jeho kávy, stejně jako on sám, jsou osobité, zábavné a vždycky se na ně těšíme. Tak snad i vy! Graciano poslední dobou zpracovává většinu káv na farmě Emporium pomocí anaerobní fermentace v plastových pytlích. Po sběru pouze zralých třešní se kávovníkové třešně uzavřou do pytlů a nechají po dobu 7 dní fermentovat. Následně se rozprostřou na africké postele, kde zůstanou až do výsledných 11,5 % vlhkosti, tzn. většinou 15-20 dní dle počasí. Výsledkem jsou velmi intenzivní chutě připomínající kakaové nibsy, tropické ovoce a např. rum nebo pralinky.