Pro ty, kteří po ránu nechtějí čekat, nežli se jim překape káva, máme něco, co jim urychlí jejich rutinu. Inovativní dripper BLOOM od společnosti ESPRO!
Nerezový dripper Espro Bloom se pyšní moderním, ale zároveň i chytrým designem, se kterým potěšíte jak své oko, tak i své chuťové pohárky!
Bloom disponuje plochým dnem, které pěkně rovnoměrně rozloží kávu tak, aby vám voda skrze něj pěkně protékala a proběhla tak rovnoměrná extrakce. Dno filtru je navíc vybaveno patentovaným mikro filtrem, který má mnoho malých dírek ve spirálovém vzoru. To napomáhá ve výsledném šálku zvýraznit jen ty nejlepší chutě.
Díky nerezovému materiálu tak nedojde k přenášení chutě do výsledného nápoje. Potěší i silikonová guma na okraji dripperu, která umožnuje bezpečné uchopení.
S jeho chytrým designem, unikátním filtrem a speciálním užším tvarem se káva extrahuje opravdu rychle. Je až okolo 30% rychlejší než klasický Hario V60 s tím, že si zanechá kvalitu připravované kávy. Výsledný nápoj si tak můžete připravit do 2 minut!
Kávu v Espro Bloom si lze připravit dvěma způsoby. Lze filtrovat s jejich speciálně vyvinutými filtry, pro přípravu čistého šálku kávy (plus snadnější čištění).Nebo si kávu můžete připravit bez použití extra filtrů, což dá kávě plnější tělo a navíc nemáte zbytečný odpad.
Obsah balení:
- dripper Espro Bloom
- 10ks papírových filtrů Espro
RECEPT přímo od ESPRA
- Položte svůj ESPRO BLOOM dripper na hrnek nebo server. Vložte filtr a propláchněte ho, aby se tak uvolnily nechtěné papírové chutě.
- Nasypejte do něj 16,5 gramů namleté kávy (jemné mletí, a pro přípravu bez papírových filtrů, namelte kávu více hruběji)
- Vodu ohřejte na 91-96°C a zalijte kávu 50 ml vody. Poté čekejte 30 sekund na bloom.
- Následně krouživými pohyby zalijte zbytkem vody (260 ml).
- Po překapání uchopte filtr za silikonový okraj a odložte ho. Nyní je vše hotovo a můžete si vychutnat svůj šálek kávy z tohoto skvělého dripperu!
Video: