Co si trochu zafiltrovat? Třeba s japonskou Filter-In Coffee Bottle kráskou z rodiny Hario. Dejte jí 40 g hrubě namletých zrnek (ideálně nějakého ovocného naturálně zpracovaného kafíčka), 8–12 hodin a udělá vám 650 ml skvělého jemňoučkého cold brew. Zkrátka za skoro žádnou práci (příprava zabere max 3 minutky), hodně muziky. Jednodušeji už to snad ani nejde.
Co je na lahvi skvělé:
- Nemusíte k ní kupovat žádné filtry – sítko už je zabudované v lahvi, tím šetříte peněženku i planetu.
- Připravíte si v ní i ice tea nebo limonádu – místo kávy můžete do sítka nasypat čaj, bylinky i ovoce.
- Jednoduše se myje – celou ji rozložíte na části a opláchnete pod vodou (a může i do myčky).
- Jen tak se nerozlije – víčko dobře těsní, takže ji můžete vzít bez obav do práce i na piknik.
- V zimě si do ní připravíte i teplý čaj na zahřátí – žáruvzdorné sklo snese velmi vysoké teploty.
Lahev má praktické rozměry 8,7 × 8,4 × 30 cm a váží jen něco kolem 500 g (včetně balení). Vejde se to větší kabelky a nezabere moc místa v lednici (pasuje do dvířek).
V balení se můžete těšit na:
- lahev ze žáruvzdorného skla,
- 2dílné plastové sítko (z polypropylenu),
- víčko a zátku ze silikonové pryže,
- návod