Po obsáhlé Velké knize o kávě, která se stala nepostradatelným pomocníkem řady baristů a kavárníků, přichází Petra Davies Veselá s knihou určenou pro domácí nadšence. Provede čtenáře procesem přípravy kávy od pěstování, zpracování a pražení po skladování a spotřebu a pomůže s výběrem a nákupem nejen zrn, ale také mlýnku nebo jiných pomůcek. Především se ale soustředí na domácí přípravu filtrované kávy. Jednu z kapitol věnuje i přípravě dobrého espressa, cappuccina a technice malování mléčnou pěnou do kávy – latte artu. Poradí také, jak si připravit dobrou kávu na cestách, ať se vydáte kamkoli.
Publikaci doprovází krásné autentické fotky a grafický vizuál od studia Atelier Zidlicky. Máte už publikaci Velká kniha o kávě? Z této rozsáhlé knihy pro baristy a kávové profesionály vybrala autorka to nejdůležitější o kávě, přidala a aktualizovala kapitolu domácí přípravu kávy. Nová Kniha o kávě je určena pro širokou veřejnost, která si chce dopřát kvalitní kávu v pohodí domova či by se o tomto kultovním nápoji ráda dozvěděla víc.
Petra Davies Veselá poprvé vydala svou "Knihu o kávě" v roce 2010, a od té doby došlo v kávovém světě k mnoha změnám. Pojem výběrové kávy se stal běžnějším a kvalitně připravená káva je dnes samozřejmostí pro mnoho lidí po celém světě. Roste počet kaváren a pražíren, což zajišťuje širokou nabídku kvalitní kávy. Od prvního vydání knihy se pro autorku mnoho změnilo. Petra navštívila kávové plantáže, zasedala v porotách na mistrovství světa baristů, a také se vdala, což ovlivnilo její další kariéru. Prodala svou kavárnu a společně s manželem vylepšili jejich dvě školicí centra a založili vlastní pražírnu kávy.
- ISBN: 978-80-88244-40-0
- Rozměry (VxŠ): 240x170 mm
- Počet stran: 240