Lotus Water vám umožní vytvořit vodu, která zvýší žádoucí chutě vaší kávy a utlumí ty nežádoucí. Dvě proměnné, které mají na kávu největší vliv, jsou kromě samotných kávových zrn i voda, kterou používáte k jejich spaření. Jedná se o několik kapalných složek pro úpravu složení vody, které vám pomohou vykouzlit ten tolik chtěný ideální šálek výběrové kávy.
Sodík (podobně jako draslík), i hydrogenuhličitan sodný výrazně mění kyselost finální kávy, ale lze jej použít i ke zkrocení hořkosti nebo nepříjemných chuťových tónů. Navíc na rozdíl od ostré chuti draslíku vytváří sodík hladký a elegantní závěr, který je velmi příjemný. Pokud se používá k přípravě kávy, která nepřináší mnoho chuťových prvků, může použití pouze sodíku jako zdroje alkality vést k mírně jednorozměrnému chuťovému profilu (1 kapka koncentrátu ve 450 ml vody dodá 5 ppm CaCO3 alkality.)