Představujeme překapávač Next Level Pulsar, který byl vyvinut ve spolupráci s astrofyzikem Jonathanem Gagné (autor knihy The Physics of Coffee). Není tedy divu, že tento nástroj posune váš kávový rituál do vesmírných výšin. Ať už jste matadoři přípravy filtrované kávy, nebo si chcete jen užít dobrý šálek, tento nástroj je letenkou do nové kávové galaxie.
Revoluce spočívá zejména v metodě „no bypass“ — „sprcha“ rozvede horkou vodu rovnoměrně, s konstantním průtokem, po celém povrchu kávy. Každá kapka vody se střetne s kávou a extrakce (oproti klasickým dripperům) proběhne opravdu na maximum. Další výhodou je, že si vystačíte s obyčejnou konvicí — stačí vodu nalít na „sprchu“, která už se postará o zbytek. Vaše extrakce tak bude dokonalá i v to nejospalejší ráno.
Mezi další časté problémy klasických dripperů patří ztráta teploty vody při spařování. Tento problém Pulsar řeší termostabilním materiálem a disperzním uzávěrem. Nemusíte se bát, že přijdete o zábavu ve formě hledání dokonalého receptu. Pulsar obsahuje ventil, díky kterému můžete regulovat objem vody v nádobě. Čeká na vás nekonečné množství kombinací. Pro začátek se můžete inspirovat jedním z doporučených receptů zde.
Pulsar je také vhodným nástrojem pro milovníky čajových rituálů (Gong Fu). Spařování čaje metodou steep&release patří mezi tradiční čínské metody. Stačí čajové lístky zalít a po uplynutí daného času otevřít ventil. Tato metoda je vhodná také pro přípravu „rychlého kafe“.
Pokud vás zajímá, jak tento překapávač vznikal a jaká věda se skrývá za metodou „no bypass“, Jonathan Gagné vše popsal na svém blogu a to včetně svého oblíbeného receptu!
Obsah balení:
- NextLevel Pulsar
- 100 bělených filtrů