Booster 45 od velmi inovativní a exkluzivní značky Sibarist přináší revoluční způsob přípravy kávy. Jedná se o vychytávku, která zvyšuje sílu extrakce a průtok při přípravě v dripperu, který má ploché dno. Booster byl vyvinut společně s Mattem Wintonem (vítězem 2021 World Brewers Cupu), aby bylo dosaženo nejlepšího poměru kontaktní plochy a volného prostoru.
Booster se umísťuje mezi papírový filtr s plochým dnem a samotným dripper. Výrazně zvyšuje kontaktní plochu pod kávovým lůžkem, přesně tam, kde chceme, aby většina kávy protékala rovnoměrně a konzistentně filtrem. Booster tedy zvyšuje rychlost průtoku a možnost vyšší extrakce bez tzv. channelingu.
Výsledkem jsou kávy bez hořkosti a suchosti, a to i při velmi vysokých extrakcích, což vám umožní mlít jemněji, získat sladší, bohatší a lepší šálky, aniž byste museli měnit svůj dripper, pouhým přidáním Boosteru pod papírový filtr.
Jak připravit kávu za použítí Boosteru 45
- Umístěte booster do dripperu s plochým dnem a ujistěte se, že sedí na dně nebo na drážkách dna ve vyrovnané a rovné poloze rovnoběžně se dnem dripperu.
- Vložte do dripperu kávový filtr.
- Opláchněte filtr a ujistěte se, že je spodní část filtru v kontaktu s Boosterem.
- Přidejte kávu a začněte přípravu.
Pro použití s drippery s plochým dnem o průměru 45 mm (většina dripperů s plochým dnem, například Orea V3, Kalita 155 a 185, Fellow, April...) v kombinaci s jakýmkoli filtrem s plochým dnem.