Tato limitka se vymyká všem měřítkům! Kombinace tropické guavy a lesního medu? Ano, prosím! Tóny jahod a rozinek? Samozřejmě. V pražírně BeBerry nenechali nic náhodě a rozhodli se hrát na všechny vaše smysly a zaujmout každý váš chuťový pohárek. Výsledkem je znamenitá, sladká káva s jemnou aciditou v dochuti.
Fernando a Angie vlastní kávové plantáže v regionu West Valley. Tato oblast je díky svému mikroklimatu označována za ráj pro pěstování kávy — ráno svítí slunce, odpoledne prší, půda je vulkanická a (ačkoliv se nacházíme ve vysokých nadmořských výškách) nemrzne tu. Není divu, že se zde hromadí výherci soutěže Cup of Excellence!
Finca Sebastian se nachází v Llano Bonito v Naranjo a je uznávaná pro svou produkci výběrové kávy. Tato plantáž je vůbec první, která byla osázena pouze hybridními odrůdami F1. Slouží jako vlajková loď pro inovace a testování nových postupů při pěstování hybridů.
Farmu vlastní power-couple Fernando a Angie. Fernando je agroinženýr a průkopník v pěstování nových hybridních odrůd kávy F1. Angie nedávno získala certifikát Q-grader. Vezměte znalosti agroinženýra, senzorické schopnosti Q-gradera a přidejte k tomu vášeň a odhodlání. Výsledek této rovnice je jasný, jedná se o výjimečnou kávu, která se bude postupem času jen zlepšovat.
Odrůda Milenio je křížencem odrůd Sarchimor a Rume Sudan. Velmi dobře se ji daří ve vyšších nadmořských výškách a na lesních plantážích. Hybridní odrůdy F1 jsou kříženci první generace. Vznikají křížením původních odrůd, které jsou geneticky velmi vzdálené (například Heirloom a Caturra). Výhodou těchto kříženců je zejména:
- vyšší produkce,
- zachování vysoké kvality v šálku,
- odolnost vůči chorobám — potřebují mnohem méně ochranných prostředků,
- nabízí naději pro udržitelnější budoucnost kávového průmyslu.
- Sklizeň: jaro 2023
- Nadmořská výška: 1 800 m n. m.