Prodigal Coffee

4.7 / 5

Hodnocení

Hodnocení celkem
4.7 / 5
Doporučuje
100%
19 z 19 uživatelů
_coffee_rdk ověřený zákazník 29. Prosinec
Doporučuje produkt
MartinLobotka ověřený zákazník 1. Listopad
Doporučuje produkt
Jedna z lepších premytých Etiópíí tento rok
Krásne vonia
Jednoduchá káva na každodenné pitie
Na to, že to ja káva od Scota Rao, čakal som vačšiu pecku
Recept
Metoda přípravy: V60
Káva (g): 15 g
Voda (g): 270g
Teplota vody: 70C - ´Samo bloom, 97C zvyšok receptu
Mlýnek (nastavení): C40 -22 klikov
Proces: 30g bloom - 60g - 100g -200g -270g.
Nebáť sa vyššých teplôt, pri 91 stupňoch a hrubšom mletí je káva nepitelná
David Hradský ověřený zákazník 24. Říjen
Doporučuje produkt
David Hradský ověřený zákazník 1. Říjen
Doporučuje produkt
Jiye Yun ověřený zákazník Zobrazit originál 6. Srpen
Doporučuje produkt
fantastický!! zelené jablko a jahoda
také dobré jako espresso!!
Recept
Způsob přípravy:
Káva (g): 18
Voda (g): 270
Teplota vody: 94
Mlýnek (nastavení):
Proces:
Caspy ověřený zákazník 1. Srpen
Doporučuje produkt
Arian ověřený zákazník 19. Červen
Doporučuje produkt
Až překvapivě sladká káva
Hodně připomíná limetkovou limonádu
Těžko říct, ale podle chuťového profilu bych to tipoval spíše na "allegedly washed"
Menší acidita než by se dalo očekávat
Recept
Metoda přípravy: Cafec Deep 27
Káva (g): 10
Voda (g): 160
Teplota vody: 93
Mlýnek (nastavení): ZP6, 3,5
Proces: 5x20g
Hristo Yordanov ověřený zákazník Zobrazit originál 13. Březen
Doporučuje produkt
Nejlepší espresso, jaké jsem kdy ochutnal!
Silki tělo, šťavnaté, ovocné a sladké. Sousto
Recept
Způsob přípravy: espresso
Káva (g): 14 g
Voda (g): 40 g
Teplota vody: 92°C
Bruska (nastavení): 13 Niche nula
Proces:
Daniel ověřený zákazník 5. Březen
Doporučuje produkt
Róbert ověřený zákazník Zobrazit originál 3. Březen
Doporučuje produkt
Renomovaná pražírna kávy
Velmi kyselé a citrusové
Velmi tvrdá káva na espresso, může to být způsobeno tím, že je starší (ale měsíc a půl by neměl být problém pro světle pražené) nebo balení (poprvé jsem viděl sáček Prodigal bez filtru na přebytečný CO2 ze zrn, takže rychleji zatuchly)
Velmi kyselé a silné tóny citronu a limetky, ostatní jsou přehlušeny, takže nepůsobí tak vyváženě, jak je člověk zvyklý od Scotta Raa
Mám podezření, že zrna nemusí být ideálně pražená, protože se cítí nedostatečně vyvinutá a šálek nedostatečně extrahovaný i po důkladném experimentování s teplotami, mletím a poměrem výtěžnosti.. mohou být vhodnější pro filtr
Recept
Metoda přípravy: espresso
Káva (g): 16,5 g
Voda (g): 50-55 g
Teplota vody: 95-98 Celsia
Mlýnek (nastavení): 0,3-0,1 na P64 Lagom
Proces: moderní espresso, profilování tlaku na Bianca