Kávová superstár s kavárnou v Oslu, kde si můžete dát nekompromisně dobrou kávu z pražírny, nese jméno Tim Wendelboe.
Pokud bychom chtěli spočítat na jedné ruce, kolikrát se Tim stal kávovým mistrem ve Skandinávii, asi bychom to nedokázali. S určitostí umíme říci, že tento chlapík a majitel nejlepší evropské pražírny z roku 2013, je světovým baristickým mistrem a dvojnásobným světovým vicemistrem.
Tyto úspěchy nejsou žádnou náhodou. Tim je odborník ve svém řemesle, napsal knihu, kterou se i úplný začátečník dostane do kávového světa za pár dní, a sám Tim ví toho tolik o kávě, že by mohl otevřít vysokou školu. :D
Úspěchy, kterých dosud Tim Wendelboe dosáhl:
- Nordic Roaster 2018
- Nordic Roaster 2017
- Nordic Roaster 2016
- Nordic Roaster 2015
- 2015 Sprudgie award for noteable producer together with Elias Roa.
- 2013 Allegra ECS Award for "Best Coffee Roaster – Europe"
- 2010 Allegra ECS Award for "Outstanding Contribution to the European Coffee Industry"
- Nordic Roaster 2010
- Nordic Roaster 2009
- Nordic Roaster 2008
- 9th place in the World Barista Championship 2008, Chris Kolbu
- Norwegian Barista Champion 2008, Chris Kolbu
- World Cup Tasting Champion 2005, Tim Wendelboe
- World Barista Champion 2004, Tim Wendelboe
- Norwegian Barista Champion 2004, Tim Wendelboe
- 2nd Place in the World Barista Championship 2002, Tim Wendelboe
- Norwegian Barista Champion 2002, Tim Wendelboe
- 2nd Place in the World Barista Championship 2001, Tim Wendelboe
- Norwegian Barista Champion 2001, Tim Wendelboe
- 2nd Place in the Norwegian Barista Championship 2000, Tim Wendelboe
Pražírna Tima Wendelboea je známá svými světle praženými kávami a stálou kvalitou. Tajemstvím pověsti této pražírny není jen způsob pražení nebo přísná kontrola kvality, ale také způsob, jakým v pražírně zelenou kávu kupují. Káva v těchto baleních byla pečlivě vybrána Timem Wendelboem a pochází z jeho oblíbeného původu s důrazem na kvalitu, sledovatelnost a odpovědnost. Pražírna si udržuje úzké vztahy s výrobci, od kterých nakupuje. Společně s producenty pracují systematicky, krátkodobě i dlouhodobě, aby zlepšili jejich farmy a kávy. To zajišťuje, že kávy, které nakupují, jsou sklizeny a zpracovávány podle našich přísných protokolů.
Cílem pražírny je prezentovat kávu s výrazným charakterem své odrůdy a původu, která všem kávomilům poskytne nový a jedinečný chuťový zážitek.