Doručení do Vánoc: Doručenína adresu
Stíháme(1-3 pracovní dny)

UE Coffee Roasters

O nás

Tel: +44 1993 706767
Adresa: Linkwood Road Windrush Industrial Park 11a
OX29 7HA, Witney
Velká Británie
Web: uecoffeeroasters.com
Sociální:

Pražírna výběrové kávy UE Coffee Roasters je nezávislou rodinnou firmou, která je věčně zvědavá a připravená změnit způsob podávání kávy. Pochází z Velké Británie, kde se nedaleko Oxfordu těší velké oblibě.

Založili ji Dominic a Daniella Boyettovi v roce 2009 a jejich posláním bylo nabízet skvělou kávu a zároveň ji zpřístupnit všem. Posledních deset a více let věnovali učení, tvrdé práci a budování něčeho víc než jen další značky kávy. Ue Coffee Roasters je víc než jen součet jejích částí, naučili se, že k tomu, aby se společnost stala skvělou, je zapotřebí tým s vášní a odhodláním ve snaze o dokonalost. Kromě dvou zakladatelů jsou členy týmu také Aaron Torres, který je hlavním pražičem a licencovaným Q graderem.


V této pražírně věří, že jejich lidé zdaleka nejsou jen kolečka v soukolí kávového průmyslu. Vychovávají talenty a kladou důraz na zdokonalování dovedností a řemesla každého člena širokého týmu. To pomáhá sloužit jejich zákazníkům i obchodním partnerům a projevuje se ve všem od jejich vyrobených produktů až po hodnoty. A proč se vlastně výběrové kávě věnují? Věří totiž ve spravedlivé odměny svým partnerům a pomoc se zkvalitněním podmínek jejich živobytí. Jedním z dalších velkých cílů této pražírny je celková udržitelnost a eliminace uhlíkové stopy. Na základě této myšlenky využívají pro svá zrnka recyklovatelné obaly. Zároveň při své práci využívají co nejmodernější technologie pro efektivní využívání energií a mnoho času investují také do vzdělání ohledně životního prostředí nejen svých zaměstnanců, ale také dodavatelů a a zákazníků.


Pro účely pražení jsou v UE Coffee roastery vybaveni nejmodernější technologií pražení Giesen ve třech systémech od 150g laboratorní pražičky na vzorky, 15kg pražičky na malé dávky až po 30kg komerční pražičku. Jejich mistr pražírny strávil roky zdokonalováním ideálních profilů pražení pro každou z výběrových káv a směsí, nic však neponechávají náhodě. Každou dávku pečlivě monitorují pomocí digitálního profilování, které tak umožňuje udržet konzistenci každé dávky a zároveň zajistit, že se pokaždé trefí do "sweet spot", tedy zlomku vteřiny, kdy jsou tělo, sladkost a kyselost vyváženy v dokonalé harmonii.