White blend je směs dvou arabik, která je namíchaná pro vyvážené espresso. Skladá se z El Salvadoru Las Nubes a Indie Balmaadi. Její sladkost perfektně vynikne i v mléčných nápojích.
El Salvadoru Las Nubes:
Isidro Battle koupil farmu Las Nubes (v překladu „oblaky“), v roce 1920. Tato rodinná farma neustále zdokonaluje zpracování kávy a vy máte možnost ochutnat zajímavou odrůdu vypěstovanou na farmě, která pochází z Keni.
Farmu Las Nubes koupil ve dvacátých letech Isidro Batlle a dodnes patří jeho rodině. Isidro hledal farmy s vysokou nadmořskou výškou, aby mohl produkovat nejkvalitnější kávu. El Salvador je znám pěstováním odrůdy Bourbon, která zde byla začátkem devatenáctého století kultivována. Tato odrůda byla populární i v okolních státech, v porovnání s nimi se ale zachovala převážně v El Salvadoru. Může za to občanská válka, během které okolní státy začaly vysazovat nové hybridy jako je Catimor a jeho klony, které jsou více resistentní, mají větší úrodu, ale kvalitou možná spíš zaostávají za Bourbonem. V některých případech se na farmě stále nacházejí kávovníky staré 50 až 80 let, které jsou velice citlivé na nemoci a pěstování,které může při nesprávné péči vést k ztrátě úrody, resp. kvality.
Indie Balmaadi:
Káva pocházející z této farmy byla oceněna cenou Flavor of India, Fine cup award 2004 jako nejlepší káva z Indie a též jako nejlepší arabika z regionu Nilgiris. Káva je pěstována dle principů biodynamického zemědělství.
Většinou je Indická odrůda Kent velmi agresivní, ale tahle je požehnána sladkým karamelovým závěrem a komplexním tělem, jenž vyzvedává tuto kávu nad ostatní z Indie. Suché aroma se vyznačuje sladkou květinovou vůní. V mokrém aroma naleznete slad, skořici pepř, zemitost lesní půdy. V šálku je výrazná, ale příjemná citrusová kyselost, lze v něm najít chuť pečeného koláče a broskví. Tělo je střední dáno zpracováním kávy jenž bylo provedeno suchou cestou. Doznívání je dlouhé a měkké.